Månadsbrev Oktober

Nu är det höst! I skrivande stund sitter jag instängd i världens blåsoväder och sätter man så mycket som stortån utanför dörren så är man dyngsur av regnet. Vackra och färggranna höstdagarväntas dock, förhoppningsvis lägger de sig samtidigt som vi ska vara ute med kaninerna. Varma och vind/vattentäta kläder är nog dock att rekomendera när vi kommer in i dessa årstider.
Månadsbreven tog en liten paus, men nu känns det som att det är dags igen så att bloggen kommer igång. Jag som skriver dem är Nadja, så är det något ni undrar om dessa så är detbara att höra av er till mig direkt!
 


Lisa och Charlie hoppar höjd. Foto: Thelma Clemes
 
September var en fartfylld månad! I vanlig ordning har kaninklubben varit i full gång varje onsdagskväll och ÅLKH har laggt klubbens nytillskott i fokus i form av nybörjartävling. Uppvisningar under skördefesten och en tävling har vi också hunnit med.
 
3 September: Tävling på 4H gården i Jomala.
17 September: Uppvisning Haddnäs gård
18 September: Uppvisning och prova på hoppning i Centrum
25 September: Nybörjartävling 20cm och 25cm 4H-gården
 
Stort grattis till Malin Snellman och Sweet Gray som blev Elit i längdhopp i September! Foto: Alicia Nylund
 
Ny blickar vi framåt! Vad kommer att hända i Oktober?
 
1 Oktober har vi träning på Ålands 4H kl 12.00. Här är alla välkommna för att träna på det man vill öva på samt ha lite fika och snack tillsammans. Ta en egen liten fika och varma kläder med!
 
8 Oktober hålls Rosa Bandet tävlingen för första gången. Prisbordet går i ett visst färgtema och hälften av inkomsterna doneras till Ålands Cancerförening. Läs mera på hemsidan; alandskaninhoppare.weebly.com
 
22 Oktober Tävling på Ålands 4H-gård. Läs mera på hemsidan.
 
TILL SIST....
 
Till Nästa år kommer det att ske lite förändringar när det kommer till styrelsen i ÅLKH. Är du intresserad av att få vara med och planera och bestämma saker som kommer att hända så hör av dig till Nadja N!
 
Dessutom, vill du skicka in något och få det sagt i nästa månadsbrev, skicka det till Nadja privat eller till mailen kaninhoppningaland@hotmail.com innan den 25 Oktober! Allt från annonser till frågor eller andra saker man vill säga är fritt fram att skicka in!
 
Glad oktober!
Zeasar - Foto: Lisa Sjögren